PRINT ZINE @ kasarna fažana

APPLY NOW! Prijave su otvorene do početka radionice!
🔴  kasarnafazana@gmail.com

PRINT ZINE @ kasarna Fažana / Trajanje: 27.6.-1.7.2022.
/ XXkomikaze: Strip uvod, izložba i zine izdanja (stripzine; webzine, risozine); FB / IG

PRESS 2022: KULTURISTRA / SUBSITE / STRIPVESTI / RADIO ROJC, PU / RADIO STUDENT, ZG

*****XX KOMIKAZE RETROSPEKTIVA 2002 – 2022 –  izložbeni dio za inspiraciju, ilustraciju uvodnog predavanja & putnike namjernike predstavlja komikaze – platformu za proizvodnju promociju i distribuciju nezavisnih stripova. povodom 20 godina komikaza biti će izložene naslovnice albuma, uz 80-tak tabli manjeg formata i info pult. 

strip zine @ prostor urbane kulture fažana *****STRIP ZINE – dio radionice se odnosi na izradu stripova za stripzine. nastali stripovi će se objaviti u KOMIKAZE WEBZINU a završno, papirnato izdanje će biti izvedeno u riso tehnici. scenariji radionice rađeni su po pričama danila harmsa. uvodnu riječ ove godine (prethodnih print zine edicija: sergej vutuc, lele, oleg morović), ima ivana armanini, koja vodi strip-dio, s uvodnim predavanjem o stripu, zinima i komikazama.
***uvodna riječ:  ponedjeljak, 27.6. u 19 sati!
** NOVO STRIP izdanje će biti otisnuto poslije radionice u manjoj nakladi i poslano poštom svim radioničarima_kama!

RADIONICA – Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu najčešće tiskana u manjoj nakladi. Print Zine radionica edukativnog je karaktera te polaznicima nudi mogućnost učenja osnova izrade fanzina gdje će moći oblikovati, otisnuti i uvezati svoju publikaciju u ediciji od deset primjeraka. Raditi se može u timu ili individualno, a za vrijeme radionice osigurani su alati i materijal za rad (papiri i pribor za crtanje, škare, lijepilo, pisače mašine, klamerica, laptop, internet te fotokopirni uređaji. Osim toga na raspolaganju su i razni časopisi, stripovi, umjetnički katalozi i knjige za inspiraciju no mogu se koristiti i vlastiti materijali primjerice fotografije, tekstovi, ilustracije, printevi itd.). Polaznici imaju slobodu sami izabrati temu te format svoje publikacije. Radionica je namijenjena svima koji se interesiraju za kreativan rad i žele se educirati o načinima i mogućnostima nezavisnog izdavaštva, te korištenju više medija i eksperimentalnim stvaralačkim prisupima. Polaznici mogu i ne moraju imati prethodnog iskustva s istim ili sličnim kreativnim procesima. Po završetku radionice pet primjeraka svakog izrađenog fanzina biti će arhivirani u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u prostoru Kasarne. Sudjelovanje na radionici je besplatno a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: kasarnafazana@gmail.com.
*** Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima, od 17 sati. Organizator i voditelj radionice je Oleg Morović.

IZLOŽBA POLAZNIKA RADIONICE – U subotu, 2. srpnja, radovi i fanzini nastali na radionici biti će izloženi u prostoru Kasarne a početak je zakazan u 19 sati, uz druženje na Golmanu i glazbeni program kojeg vode TONI FIASCO, MARIO ART, BABY YOGURT i ROBERTO BAGGIO.

*****sadržaji su otvoreni i besplatni!

IZ ARHIVE: FOTOGRAFIJE S PROTEKLIH RADIONICA I MEDIJSKIH OBJAVA

RADIO ROJC ’20 / KULTURPUNKT ’20 / RADIO BORBA ’21 / SOUNDCLOUD ’22

NEVENA TRGOVČIĆ, 2020: Fanzin, risozin, grafički fanzin, grafička mapa, grafički roman, ili grafička strip novela!?

Bili smo u Fažani i u ugodnom ambijente Kasarne razgovarali s Olegom Morovićem koji je izložio izbor iz svojevrsnog papirnog arhiva i Fanzinoteke udruge Prostor za urbanu kulturu …

Razgovaramo s Ivanom Armanini, stripašicom i urednicom Komikaza, čiji je 18. broj na prestižnom godišnjem međunarodnom festivalu stripa u francuskom gradu Angoulêmeu, proglašen najboljim alternativnim stripom.

Ivana Armanini, KOMIKAZE, Oleg Morović, Kasarna Fažana, Kasarna prostor urbane kulture, Mario Benčić, Marko Vojnic Gin, Predstavljanje grafičke novele Sinergija

Posted by Radio Rojc on Monday, 24 February 2020

https://www.kulturpunkt.hr/content/odgoj-jedne-scene-i-jedne-generacije

Program financijski podržavaju Istarska Županija, grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

One Comment