XXkomikaze @ vlajternativa – benkovac

IZLOŽBA & INFO PULT @ FESTIVAL vlajternativa benkovac

12.08 < VLAJTERNATIVA FESTIVAL >

“NEŠTO NOVO NA VLAJTERNATIVI!”
– LINK NAJAVE
Zadovoljstvo nam je predstaviti i ugostiti najjači hrvatski autorski alternativni strip KOMIKAZE Razgledajte što su vam pripremili na njihovom stolu, prolistajte, dođite ranije, razgledajte i izložbu golemih plakata na festivalskom prostoru!!”
U sklopu festivala bit će postavljena izložba KOMIKAZE XX godina!! Izložba je na turneji od 2022. godine. Nastala je povodom zaokružene druge dekade i sadrži naslovnice objavljenih Komikaze strip albuma. Krenula je iz Zagreba i obišla: Napulj, Bari, Graz, Dubrovnik, Hvar (Sućuraj, Jelsa), Zadar i Split! Sada stiže i u naš Benkovac. Na izložbi se mogu vidjeti xxl naslovnice Komikaze albuma, učestvovati na radionicama i/ili prolistati svoje otisnute favorite i ponijeti ih doma.”

“Koncertni prostor zapravo postaje izložbeni, jer će se postav od 22 slike velikog formata postaviti tako da svi koji dođu mogu razgledati i kupiti određena izdanja najvećeg hrvatskog autorskog stripa koji je 2020. na prestižnom međunarodnom festivalu stripa u francuskom gradu Angoulêmeu, proglašen najboljim alternativnim stripom. ( #18. izdanje albuma)”.

PRESS: CLICK CLICK / LINK: eZadar (TXT: Iva Pejković- FOTO: B. Bogdanić) / VIDA (ANTE GUSIĆ > >1:44-1:55<) / SOUND GUARDIAN / ZADARSKI LIST / EZADAR: IZJAVA ORGANIZATORA / FEMICOMIX NA VLAJTERNATIVI!

XXkomikaze / INFO:

xxkomikaze autori_ce / authors – linkovi / links; ivana armaninimp fikariselevatorteethradovan popovićravic, juliette bensimon-marchinaronald reiska, arnus horribilis, wostok, miro župa, juraj vranjić, zsolt vidak, norihiro sekitani, ti-n-lalan, seljak, dalibor barić, vančo rebacseptik, igor hofbauer, bruno pogačnik, kevin barry, damir stojnić

SOUND GUARDIAN: “Neglazbeni dio festival ove godine posvećen je alternativnom stripu. Na ogradi koncertnog prostora izložba naslovnica Komikaze albuma! Izložene su 22 slike velikog formata na kojima su naslovnice Komikaze albuma, albuma koje se moglo kupiti na Komikaze štandu.”

LINK ODJAVE: “Opet je, po 12.put, pobjedio zadrugarski duh i kolektiv koji gajimo već dugo! Ovogodišnja Vlajternativa je ostvarila sve svoje ciljeve i želje. Kultni PARAF je svirao u Benkovcu i Dalmaciji, čime je ostvaren povijesni trenutak i otvorena mogućnost ostalim gradovima da ih dovedu ili barem čuju i vide. Metalci su dobili speed/heavy/black/trash kombinaciju bendova koji su svojim brzim, žestokim i glasnim izvedbama užgali atmosferu festivala.
Uspješno je ostvarena suradnju s Komikazama koje su obogatile festivalski prostor slikama naslovnica strip izdanja te ponudili posjetiteljima bogati stol memorabilija i mercha za sve ljubitelje/ice alternativnog autorskog stripa naših dragih KOMIKAZA u pratnji simpatične Boške.
Riječ alternativa u nazivu festivala nije pretenciozna već razlikovna jer razdvaja rock zabavni koncert od okupljanja alternativne scene u njenom punom smislu tj. onoliko koliko je moguće. Vjerujemo da su svi posjetitelji ove godine uživali i dobili potrebno ispunjenje. Hvala Vlajternativa, koja čini dobro, mijenja stvari, olakšava sadašnjost i uljepšava budućnost koja je uvijek nepredvidiva!”

FESTIVALSKI VIZUALNI IDENTITET: ENA JUROV (& TRULA FRULA) / Foto br3: Luka Jeličić (Zadarski list) / Video: eZadar portal

Da će ovogodišnja Vlajternativa u Benkovcu biti ludilo, najavila je zagrebačka mutacija crust panka i D-beat metala Disbaja! Feštu su nastavili zanimljivi hip hoperi Hram iz Šibenika, predstavnici stare škole. Speedclaw su nas počastili porcijom euforičnog metala, a potom je došlo vrijeme za Veliki povratak! Legendarni riječki bend Paraf, ekipa koja je bila upečatljiv kotačić Novog vala, na pozornici Vlajternative dala je sve od sebe, od srca, a publika im je pokazala koliko ih cijeni! Nastavak je uslijedio s Flesh, klasičnim heavy metal zvukom, a za kraj, punk rock Buzzsaw i Home Conflict i "vožnja ograde"! Ne zaboravimo spomenuti odličnu izložbu plakata kultnih stripaša Komikaze, punktove s pločama, knjigama, majicama, bedževima, zakrpama, i naravno, iće i piće po pristojnim, za ove inflacijske dane, cijenama! Ponovilo se !Vlajternativa festival Benkovac

Posted by eZadar hr on Sunday, 13 August 2023

program komikaze 2023. je podržan od ministarstva kulture i medija republike hrvatske i grada zagreba.