novi strip webzin/ new comic webzine # 55

> click clickkomikaze # 55 <

comic_webzine_55

autori_ce/ authors: elevator teeth / miha perne / nika lapkovski / tea jurišić  / nikolina fuzul / damir stojnić / ivana armanini / radovan popović / ena jurov / marija polović polica / helena nemec

Novi Komikaze webzin broj 55 sadrži 70 stranica suvremenog autorskog stripa 11 autora_ica. 7 dolazi iz Hrvatske. Kao i uvijek, u odličnom su društvu međunarodnih kolega, ovaj put iz Srbije, Slovenije & SAD. Izdanje okuplja novije radove nastale u 2019. – 2020. / New Komikaze webzine No 55 contents 70 pages of the contemporary authorial comic. They are made by 11 authors. 7 from Croatia. As always in the best company with international colleagues, this time from Serbia, Slovenia & USA. Issue collects recent works made in 2019 – 2020.

PRESS: SUBSITE / “Friške Komikaze! Nova doza vjerojatno najboljih suvremenih autorskih stripova koje ćete pronaći.” – BOOKSA / TANJUG / KRSTARICA / METROPORTAL / CULTURENET / STRIPVESTI

INFO O AUTORIMA_CAMA

Nikolina Fuzul (1993.), Helena Nemec (1994.) i Ena Jurov (1988.) žive u Zagrebu, gdje su diplomirale vizualne komunikacije. U fokusu su im dizajn, ilustracija i strip. Tea Jurišić (1991.) je završila grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Živi na relaciji Zagreb – Brela i najaktivnija je u oslikavanju murala: KVAR. Marija Polović – Polica (1993.) je završila Akademiju u Splitu, s fokusom na ilustraciji.

Miha Perne i Nika Lapkovski su akteri živahne slovenske scene.. Završili su Akademiju za likovnu umjetnost i dizajn u Ljubljani, Slovenija. Uz solo likovni rad, Miha je član grupe i mikroizdavačkog tima Beli Sladoled a Nika svira u bendu Lovekovski.

Elevator Teeth je ilustratorica s fokusom na mikroizdavaštvo, koncertne plakate, strip i elektronsku muziku.

Izdanje, osim jakih mladih snaga, predstavlja i 3 autora srednje generacije. Radovan Popović iz Beograda je strip autor i mikroizdavač. Član je grupa Studiostrip & Kosmoplovci. Damir Stojnić je završio Akademiju u Zagrebu a radi kao profesor ilustracije u Rijeci. Stripove crta od 1990. ali tek od 2019. aktivno objavljuje. Izlagao je na više od sto grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu. Fokusiran je na strip, ilustraciju, konceptualnu umjetnost i kuriranje. Ivana Armanini vodi Komikaze od 2002. godine a završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Fokus joj je na autorskom stripu i mikroizdavaštvu.

Program Komikaze 2020. je podržan od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. / Komikaze programme 2020 is supported by the Ministry of Culture and media of the Republic of Croatia and the City of Zagreb.

CRTICE IZ STRIP TEORIJE: IVA DIVIĆ, 2010.

One Comment