3.9.2006. izložba, tribina @ ravenna/ seecult

KOMIKAZE U RAVENI

Thu, 03/09/2006 – 04:31.
/ Vest Festivali Komikaze Ravena Strip Svet Vizuelna umetnost
seecult.org writes, “RAVENA, 9. marta (SEEcult.org) – Izlozba stripova ‘Komikaza’, veb projekta koji okuplja autore sa prostora bivse Jugoslavije, bice otvorena od 9. do 12. marta u Raveni, u okviru festivala ‘Ovo je ovde Balkan’ (Questi Sono I Balcani).”

Bice predstavljen poslednji broj Komikaza, objavljenog na sajtu tog neformalnog strip kolektiva (www.jedinstvo.hr/komikaze), koji sadrzi stripove, fotostripove, haiku stripove, slike i crteze u strip duhu, cije su teme dada, antikonzumerizam, anarhizam’

Poslednji broj Komikaza, cije je sediste u Zagrebu, sadrzi radove urednice tog sajta Ivane Armanini, Vuka Palibrka, Kosmoplovaca, Entropije, Maje Veselinovic, Nebojse Milikica, Dunje Jankovic i drugih, a osim izlozbe njihovih radova, u Raveni ce ce biti odrzana i slajd projekcija 12 strip e-zina.

Bice predstavljena i Slic radionica stripa iz Beograda, kao i pancevacka strip scena.

Festival ‘Ovo je ovde Balkan’ obuhvata i video projekcije i koncerte posvecene Balkanu. Izmedju ostalog, 11. marta nastupice grupa Ciganocka (Tziganocka).

Urednica Komikaza Ivana Armanini gostovala je sredinom januara u Beogradu, povodom izlozbe strip autora Igora Hofbauera, jednog od autora Komikaza, koji je poznat i po ilustracijama za neke od zagrebackih klubova, kao sto su Mocvara i KSET.

Projekat ‘Komikaze’, inace, menja se kada se skupi material za novi broj, a novi saradnici se javljaju sami ili su pozvani da ucestvuju. Cilj je da svi sakupljeni materijali budu jednog dana predstavljeni na papiru ili CD-u.

Zanimljivost ‘Komikaza’ je i da su autori naveli da je svako ‘daunlodovanje, przenje i preprzavanje, printanje i fotokopiranje pohvalno i podstice se’.

Predstavljanje balkanske strip scene organizovano je na inicijativu Provincije Ravena.