ENA JUROV @ OTOK SILBA

ENA JUROV / 2004. – 2021.: https://komikaze.hr/author/enajurov/

LINK: https://ezadar.net.hr/ostalo/intervjui/4023546/ena-jurov-zadar-mi-je-omogucio-najdraze-projekte-i-najvecu-kreativnu-slobodu/

Kako je počela tvoja suradnja s Komikazama?

Na Komikaze sam naletila na internetu nekad početkom srednje škole, svidjeli su mi se stripovi, pa sam nacrtala jedan i poslala i bila iznenađena kad je objavljen u webzine-u. Od tada su moji stripovi manje-više redovito objavljivani i u online i u tiskanim izdanjima Komikaza, a urednica Ivana Armanini radi odličan posao i neumorno organizira radionice, izložbe i posjećuje strip-sajmove, pa i mene ponekad zove da se pridružim.

Još 2016. godine je izložba ‘Femicomix’ je na moj poziv gostovala u Zadru u Nigdjezemskoj, gdje smo se uz izložbu dobro zabavili na radionici bedževa i koncertu: https://komikaze.hr/fotoreportaza-femicomix-nigdjezemska/

Prošle godine, taman pred drugi lockdown, je u sklopu strip festivala ‘Tinta’ u galeriji Dobra vaga u Ljubljani održano novo izdanje ‘Femicomix 2020na kojoj sam održala radionicu iz koje je nastalo džepno strip izdanje ‘Street girls’, koje kao i sve druge stripove možete naći na web-u www.komikaze.hr.

Komikaze dogodine slave 20. godišnjicu postojanja, a do sad je izašlo 56 online izdanja webzine-a i 19 tiskanih strip antologija.