NOVO/ NEW: KOMIKAZE WEBZINE # 54!

izašlo je novo e-strip izdanje / new e-comic issue is out

click clickkomikaze #54

NOVO/ NEW: COMIC/ STRIP KOMIKAZE WEBZINE # 54!

STRIP izdanje sadrži 85 stranica 12 autora_ica iz hrvatske, srbije, kanade i poljske. / COMIC issue has 85 pages made by 12 authors from croatia, serbia, canada and poland.

STRIP autori / COMIC authors: nikolina fuzulivan marušićmarek turekmark heinrichivana armaniniradovan popovićseptikdamir stojnićaleksandar opačićdomagoj kripluka čačićkorina hunjak 

komikaze e-program 2020 je podržan od ministarstva kulture republike hrvatske i grada zagreba. / komikaze e-programme 2020 is supported by the ministry of culture of the republic croatia and zagreb city.

PRESS

BOOKSA / OSLOBOĐENJE / SEECULT / SUBSITE / KORINA – BLOG / STRIPVESTI

SEECULT

“Strip kolektiv Komikaze objavio je novi, 54. broj svog vebzina, koji sadrži radove 12 autora iz Hrvatske, Srbije, Kanade i Poljske.

U novom e-izdanju Komikaza, objavljenom na 85 stranica, zastupljeni su autori: Nikolina Fuzul, Ivan Marušić, Marek Turek, Mark Heinrich, Ivana Armanini, Radovan Popović, Septik, Damir Stojnić, Aleksandar Opačić, Domagoj Krip, Luka Čačić i Korina Hunjak.

Nikolina Fuzul (1993) iz Hrvatske diplomirala je vizuelne komunikacije u Zagrebu, a foskusirana je na ilustraciua, neverbalne stripove i dizajn. Ivan Marušić (1973) iz Splita završio je Srednju školu za primenjenu umjetnost i dizajn i Akademiju likovnih umetnosti u Zagrebu, a bavi se stripom i slikarstvom. Marek Turek (1970) iz Poljske fokusiran je strip i grafiku. Mark Heinrichs, koji živi u Kanadi, gde je završio arhitekturu, fokusiran je na strip.
Ivana Armanini, koja vodi komikaze od 2002. godine, završila je Akademiju likovnih umetnosti u Zagrebu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umetnika, a fokusirana je na strip i nezavisno izdavaštvo.

Radovan Popović (1969) iz Beograda je strip autor i izdavač. Član je grupe Kosmoplovci, osnivač Studiostrip platforme, inicijator i izdavač Striper izdanja (Fabrika knjiga), kao i brojnih alternativnih strip događanja i fanzina u Srbiji i širem regionu. Damir Pavić Septik, stripcrtač iz Subotice, jedan je od prvih skvotera i pank ideologa na Balkanu. Damir Stojnić iz Rijeke završio je Umetničku akademiju u Zagrebu, a stripove crta od 1990. ali ih do Komikaze antologije 2019. nije objavljivao. Izlagao je na više od sto grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i šire (Atina, Kairo, Venecija, London …), a fokusiran je na strip, ilustraciju, konceptualnu umetnost i kuriranje.

Aleksandar Opačić iz Obrenovca živi i radi u Beogradu, gde je završio slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosi. Fokusiran je strip, ilustraciju, slikartsvo, 3d animaciju, grafiku i muziku. Domagoj Krip iz Slavonske Požege, gde i živi, slika, crta, piše kratke priče, a radi kao nastavnik likovne kulture u selu Brestovac. Luka Čačić bavi se stripom i slkarstvom, a završio je Akademiju likovnih umetnosti u Zagrebu. Korina Hunjak završila je Akademiju primenjenih umetnosti u Rijeci, a bavi se ilustracijom i stripom.

Kolektiv Komikaze je, inače, ranije ove godine osvojio nagradu za najbolji alternativni strip na prestižnom međunarodnom festivalu stripa u Angulemu. Nagrada je dodeljena za album komikaze #18 sa radovima autora iz desetak zemalja.”

Otvoreni pozivi / Open calls

INSTAGRAM / FACEBOOK / GRAZIA / HRT2 – RADIO EMISIJA DOBRO JUTRO! / KOMIKAZE PORTAL


David.Lasky:
This is the most dazzling poem comic I’ve seen in a long time.”
Link: https://www.facebook.com/David.Lasky/posts/10157241594255925

One Comment