30.11.2007. najava album #6 ~ seecult

NOVO ŠTAMPANO IZDANJE KOMIKAZA

Fri, 11/30/2007 – 05:27. / Vest Angulem CRS Festivali Komikaze Strip Vizuelna umetnost Zagreb
seecult.org writes, “ZAGREB (SEEcult.org) – Novo, sesto stampano izdanje strip albuma ‘Komikaze’, koje je premijerno predstavljeno na proteklom festivalu ‘Crtani romani sou’ u Zagrebu, sadrzi radove 22 autora iz devet zemalja – Hrvatske, Srbije, Makedonije, Svedske, SAD, Portugala, Francuske, Australije i Kanade, a ucestvovace u januaru i na najvecem evropskom festivalu stripa u Angulemu, u takmicarskom programu “Grand Prix Alternative” sa ostalim stripovima nezavisnih izdavaca. ”

Novi album na 150 strana predstavlja prvi put deset novih autora – Nina Bunjevac (Srbija / Canada), Edowyn Vazkez (SAD, Constantin Benjamin (Australija), Goran Dacev (Makedonija), Andre Lemos (Portugal) i Nicoz Balboa, Craoman, Pacito Bollino i Dav Guedin i Johanna Mercade (Francuska).

“Stare” autore i autorke predstavljamo novim stripovima iz 2007. godine, a to su Dunja Jankovic, Igor Hofbauer, Vanco Rebac, Damir Steinfl, Miro Zupa i Ivana Armanini iz Hrvatske, zatim Maja Veselinovic, Aleksandar Opacic, Radovan Popovic, Lazar Bodroza i Wostok iz Srbije, kao i Anna Ehrlemark iz Svedske.

Osim u odredjenim knjizarama, album se moze naruciti i postom, po ceni od 30 kuna (4 evra) + postarina, posredstvom adrese komikaze5001@gmail.com

Promotivna turneja albuma ‘Komikaze # 6’ traje godinu dana, a preveden je na engleski jezik (prevod je stampan u formi podlistka).

“Komikaze” su i dalje jedini casopis u Hrvatskoj koji kontinuirano objavljuje mlade i domace strip autore/ice autorskog stripa, a podrzan je od Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu Zagreba.