19.-22.6.2008. fotoreportaža: strip festival crack, rim


stripfestival “CRACK”! / Via Federico Delpino – Centocelle – 00171 – Rome, Italy

INFO + PHOTOREPORT:

“CRACK 2008.” SE ODRŽAO U SURADNJI SA STRIP KOLEKTIVIMA: GALAGO(ŠVEDSKA), KOMIKAZE(HRVATSKA- ANNA EHRLEMARK, IVANA ARMANINI), WORLD WAR 3(AMERIKA), LE DERNIER CRI(FRANCUSKA), FLEISCHEREI(NJEMAČKA), CHILI COM CARNE(PORTUGAL) I C.S.O.A. FORTEPRENESTINO(ITALIJA). OSIM OVIH KOLEKTIVA MNOGA NOVA STRIP IMENA SU DOBILA PRILIKU DA PRVI PUT IZLAŽU. TVRĐAVA JE BILA PREPUNA A RADI SE O NAJVEĆEM SKVOTU U EVROPI KOJI POSTOJI 26 GODINA I POTPUNO SE SAMOSTALNO FINANCIRA.
FESTIVAL AUTORSKOG STRIPA JE U 3 DANA POSJETILO 5 000 LJUDI (5 000 PRODANIH ULAZNICA).

“Komikaze na Cracku/ Objavio: stjepan@kulturpunkt.hr, 10. lipnja 2008, 15:25/ Komikaze gostuju na najjačem underground festivalu stripa u Europi: Crack u Italiji
Komikaze su naš najaktivniji underground stripovski kolektiv koji iz godine u godinu postaje sve prepoznatljiviji i nailazi na sve veći odaziv publike. Tome u prilog ide i poziv Cracka na kojem će izložbom i projekcijom, Komikaze predstaviti autorice Anna Ehrlemark i Ivana Armanini. Nastup naših mladih crtačica u skvotiranoj rimskoj tvrđavi rezultat je prošlogodišnjeg gostovanja Nine Bunjevac, također autorice Komikaza, i francuskog kolektiva Le Dernier Cri čija je preporuka bila presudna. Poziv na ovakav festival konačan nam je dokaz da smo među europskim strip freakovima prepoznati kao autorski brand. Naravno, to se odnosi isključivo na europsko stripovsko tržište jer u Americi smo još uvijek deklarirani kao ‘mračni i prljavi’ – izjavila je Armanini.”