radio borba – zagreb

radio borba

Povod za radio razgovor: Komikaze nagrada za najbolji alternativni strip na festivalu u francuskom Angoulemeu 2020. / Tisak časopisa 2019. – 2020. podržao je Grad Zagreb.

IZ RADIO NAJAVE:

“Nakon duljeg vremena, ponovo pokazujući kako muze za teških doba nipošto ne šute, u emisiji smo ugostili jednog umjetnika, preciznije: umjetnicu ― strip-autoricu, nakladnicu i akademsku slikaricu Ivanu Armanini, pokretačicu planetarno poznatog strip-kolektiva Komikaze, jednu od perjanica alternativnog stripa u Hrvatskoj i jugoslavenskoj regiji, no i puno, puno šire! Povoda za razgovor s Ivanom nikad ne nedostaje, od velike nagrade Komikazama za najbolji alternativni strip na festivalu u francuskom Angoulemeu 2020., do najnovijih planova, a usput smo slušali malo zagrebačke glazbe iz godina kad su se Komikaze formirale: ranih dvijetisućitih. Na meniju su bile kultne grupe Death Disco i Senata Fox!”

FACEBOOK RADIO BORBA / MAZ

“Izašao je novi, 19. po redu, broj tiskanih Komikaza (koji izlazi jednom godišnje, dakle bliži im se dvadeseta godišnjica!), pa mislim kako je to prava prilika da nekog od njih ugostimo uživo ili telefonski, i popričamo kamo i kako sada dalje, kad su prošle godine dobili nagradu za najbolje alternativno strip-izdanje na Angoulemeu (najvažnijem svjetskom strip festivalu, u Francuskoj), a ove Ivana Armanini je članica žirija za to, znači li to da su postali dio strip-establishmenta, …”

Uredio i vodio Bojan. Realizirali: Filip i Josip – Ista frekvencija, ista Borba!

RADIO BORBA – Emisija koja ide utorkom od 12:15 do 13 h na frekvenciji 100.5 MhZ (ograničenoj samo na Zagreb) ali se može slušati i online na RADIO STUDENT webu.

RADIO BORBA – Emisija Radio Studenta i Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ) koja se bavi zaštitom ljudskih prava, razvojem svijesti o ravnopravnosti i borbene svijesti.

MREŽA ANTIFAŠISTKINJA ZAGREB