komikazeXX retrospektiva; NAJAVA

20 godina Komikaza

Zbog epidemiološke situacije je strip festival u Angouleme-u, na koji smo pozvani u sklopu nagrade, odgođen do normalizacije stanja a poziv organizatora vrijedi i dalje. Budući da u 2022. obilježavamo 20. godišnjicu Komikaza (u jesen 2021. je izašlo Komikaze tiskano izdanje časopisa broj 20.) planirana je serija aktivnosti s ciljem obilježavanja dvije dekade postajanja Komikaza a sadrži web aktivnosti i gostovanja (u skladu s epidemiološkim mjerama).
KomikazeXX program uključuje promociju tekstova & slika iz bogate Komikaze arhive kroz izgradnju Komikaze retrospektivne stranice. Nastajanje stranice će biti popraćeno prepoznatljivim hashtagovima:
#komikazeXX, #retrospektiva #zbornik #flashback.
Popis linkova s tekstovima je organski nastajao tokom dva desetljeća na stranici “osvrti/reviews” kao prateći dio programa Komikaze galerije i stripoteke. Nova rubrika predstavlja izbor iz arhive tekstualnih i vizualnih materijala nastajalih u periodu 2002. – 2022.

Stranica u izradikomikazeXX_retrospektiva: https://komikaze.hr/komikazexx-retrospektiva/

30.12.2021. OBJAVA OTKAZIVANJA ANGOULEME STRIP FESTIVALA

CRTEŽ U XX NAJAVI: MILAN MANOJLOVIĆ – MANCE @ KOMIKAZE TISKANA I WEB IZDANJA 2002./2003.IZVOR: https://komikaze.hr/author/mance/