komikazeXX retrospektiva – najava

Komikaze album br 20 izlazi 2021. / 2022. godine = 20. godina Komikaza

Zbog epidemiološke situacije je odgođen strip festival u Angouleme-u 2021. na kome smo nagrađeni i pozvani u sklopu iste nagrade. Ipak, naše gostovanje je samo privremeno odgođeno do normalizacije stanja a poziv organizatora vrijedi i za 2022. godinu.
Budući da naredne, 2022. godine, slavimo 20. godišnjicu Komikaza a u jesen izlazi Komikaze tiskano izdanje časopisa broj 20. (rimskim slovima XX), osmišljena je serija akcija koja ima za cilj obilježiti dva desetljeća postajanja Komikaza kroz seriju web aktivnosti, kao i gostovanje na sljedećem Angouleme festivalu (u skladu s epidemiološkim mjerama).
KomikazeXX obilježavanje uključuje promociju tekstova&slika iz bogate Komikaze arhive kroz izgradnju Komikaze retrospektivne stranice. Nastajanje stranice će biti popraćeno prepoznatljivim vizualima (logi, letci) i hashtagovima: #komikazeXX, #retrospektiva #zbornik #flashback.
Popis linkova s tekstovima je organski nastajao tokom dva desetljeća na stranici “osvrti/reviews” kao prateći dio programa Komikaze galerije i stripoteke. Nova rubrika predstavlja izbor iz arhive tekstualnih i vizualnih materijala nastajalih u periodu 2002. – 2021.

02.04.2021. OBJAVA OTKAZIVANJA ANGOULEME STRIP FESTIVALA 2021. / FRANCE24

U izradi: komikazeXX_retrospektiva

CRTEŽ U XX NAJAVI: MILAN MANOJLOVIĆ – MANCE @ KOMIKAZE TISKANA I WEB IZDANJA 2002./2003.IZVOR: https://komikaze.hr/author/mance/