Gdje je sve književnost?

HVALA BOOKSA & MONITOR 🙂

LINK: “Oni koji se bave književnošću valjda su neminovno nemirnog duha. Stalno nešto tražimo, ogledamo se, preispitujemo… Tako smo si postavili pitanje gdje se sve nalazi književnost, pa nas je promatranje kroz književni dalekozor odvelo u više smjerova diljem Hrvatske, a završili smo i na kotačima, u zvučnicima i u sandučićima elektronske pošte.

Nastojimo smiriti duh daljnjim traganjem, pritom skrećući pozornost na zanimljive inicijative koje svakodnevno rastu oko nas, a bave se promicanjem knjige (ili stripa!) i čitanja na neobičan, pristupačan i zabavan način. Do nove destinacije ne moramo daleko putovati jer je od nas udaljena samo jedan klik.

Uvijek rado izvještavamo o nama omiljenim suvremenim autorskim stripovima Komikazama. Radi se o mreži za širenje strip aktivnosti na world wide webu te elektronsku i tiskovnu distribuciju stripova pretežito mladih autora/ica. Ovaj online magazin krije gomilu autorskih stripova i crteža, i tu su zastupljeni autori različitih senzibiliteta i generacija, a pokrivaju i prilično široko geografsko područje – u nedavno objavljenom broju možete putovati do Libanona, Austrije, Nizozemske, Italije i Njemačke. Osim genijalne kvalitete, Komikaze se mogu pohvaliti i lijepim priznanjem, s obzirom na to da je album komikaze #18 dobio nagradu najboljeg izdanja angouleme strip festivala u kategoriji nagrade za alternativni strip u 2020. godini. Lako je presuditi, ovo je definitivno najbolje mjesto koje okuplja djelomično poznata i potpuno nepoznata imena sa svjetske alternativne scene strip originala...”

BOOKSA.HR / MONITOR.HR

https://booksa.hr/vijesti/vijesti/trazimo-knjizevnost