23.4.2008. najava webzine #17, halter

Izašao je novi strip webzin Komikaze# 17. Uz najnovije stripove, na webu se može pogledati i fotoreportaža Komikazinog sudjelovanja na Berlin Street Art-u.

http://www.h-alter.org/vijesti/vijesti/novi-broj-komikaza-2#hot

Autori:

Suicidal RR (Fr)

Mathiew Desjardins (Fr)

Kapreles (Be) – grafički umjetnik koji objavljuje u različitim magazinima i antologijama od 1995. Od 1996-2002. izdaje vlastite zin-ove kao Kapreles (1996.), Kapreles Artware (1997), De Illustere Illustrator (u suradnji s Bries 1998), Something Else & Liquid Lobster Sex (2002). 2004. Le Dernier Cri izdaje ‘Birthsewer Afficionado’), sa ‘best of’ materijalima od 1995-2003. U pripremi je nova knjiga ‘Wormboy’.

Craoman (Fr)

Brendan Salakoh (Ca) – student globalne političke ekonomije na University of Manitoba, sa stripom se počeo baviti na satu matematike kad je nastao Bear Warlock, koji još uvijek izlazi.

Ivan Tudek (Zg) – student četvrte godine Likovne akademije u Zagrebu (nastavnički odsjek) u klasi prof.Damira Sokića. Likovni izraz manifestira kroz razne medije; slikarstvo, skulpturu, instalacije, objekte, strip. Uz svoj rad voli vezivati riječi; promjena, nestalno, neuhvatljivo fatamorgana. Izlagao na nekoliko festivala, radionica i izložbi. Završio srednju hotelijersku školu. Rođen 1983. godine. Jako voli vulkane, lavu i padobrane.

Saša Perić (BiH) – rođen je 1973 u Lukavcu. Privremeno živi i radi u Bagdadu, Irak. Pored stripa, bavi se grafičkim dizajnom, ilustracijom, fotografijom, muzikom, videom, itd. Radovi su mu objavljivani u nekolicini štampanih i digitalnih medija.

Anna Ehrlemark (Švedska – Slovenija) – rođena u Uppsali (Švedska). Od 2003. živi i radi u Ljubljani, iz koje stalno odlazi. Studentica Slavistike, živi od državnog kredita. Aktivna kao organizatorica, aktivistica i dizajnerica u kulturnom centru AKC Metelkova mesto. Piše i razmišlja kroz feministički filter.

Chiu Kwong Man (UK) – stripovima subverzivno reinterpretira klasične bajke. Dolazi iz Birmingama.

Maja Veselinović (Srbija) – živi u Beogradu. Bavi se stripom, ilustracijom i dizajnom. Završila je Višu školu likovnih i primijenjenih umjetnosti, smjer nastavnik likovne kulture. Trenutno je student Fakulteta za dizajn u Beogradu, smjer grafički dizajn. Stripove i ilustracije objavljuje u ilustriranim časopisima i specijaliziranim strip revijama u zemlji i inostranstvu: (Vreme (Sr), Pančevac (Sr), Internazionale (It), Stripburger (Si), Madburger (Si), Hardcomics (Ro), InguineMah!gazine (It), Komikze (Hr), Kuhinja (Scg), Šlic (Sr), Lavirint (Sr)… Najviše voli da crta mačke, ali i zečevi su joj među omiljenim temama. Dobila je mnogo nagrada, uglavnom za mačke.

Constantin Benjamin (Australia)

Goran Dačev (Makedonia, 1970) – ‘stripautor iz Makedonije…bavim se stripom, crtežom i ilustracijom oko 15 godina i imam poprilično (no ipak malo) urađenih stripova različite dužine i sa raznim tematikama no sve to ulazi u ‘underground’ okvir (manje ili više, jer već ono što je bilo nekada ‘underground’, sada je ako ne drugo bar ‘ontheground’)…’

Aleksandar Opačić (Srbija, 1973) – rođen u Obrenovcu. Završio slikarstvo na Fakultetu za Primijenjenu Umjetnost i Dizajn u Beogradu. Bivši redovni profesor na Univerzitetu, kasnije otpušten zbog nepojavljivanja. Učitelj u osnovnoj školi, kasnije također otpušten zbog popustljivog stava u obrazovanju (‘sva su djeca zaslužila petice’). Pripadnik interdisciplinarnog tima Kosmoplovci.