18.-21.7.2006. exquisite corps radionica i izložba @ dubrovnik

STRIPRADIONICA GRAFITA I STRIPA/ORLANDO: 18-19-20.7.

 • IZLOZBA+ VJ/DJ-KOMIKAZE: MAJA GUJINOVIC/LAZARETI:21.7.
 • GOSTI/AUTORI/CE:DAMIR STEINFL, DUNJA JANKOVIC, IVANA ARMANINI, ANNA EHRLEMARK, IGOR HOFBAUER, MARJANA STANIC, TARA STANIC, MARKO MITROVIC, EDO


  RADIONICA JE OTVORENA I BESPLATNA! I ovaj put Komikaze pripremaju za Vas nesto “drugačije”. Zelite li sagledati stripove iz u nas do sada jos nesagledanih uglova pridruzite nam se na strip radionici i izlozbi! Očekuju Vas zanimljivi i zabavni gosti/gosce-autori/ce stripa:Dunja Jankovic, Damir Steinfl i Ivana Armanini. Sve nacrtano na radionici Orlando biti ce objavljeno u fanzinu cija promocija i izlozba ce se dogoditi u Lazaretima, 21.7. u 21h. Izlozba ukljucuje i izbor stripova objavljenih u Komikaze albumima te distropult sa svim dosadasnjim izdanjima! Radove Komikaza mozete vidjeti na sajtu ovog strip kolektiva www.komikaze.hr , koji sadrzi stripove, fotostripove, haiku stripove, slike i crteze u strip duhu, cije su teme dada, antikonzumerizam, anarhizam…svako daunlodovanje, przenje i preprzavanje, printanje i fotokopiranje pohvalno je i podstice se. Imali svoje omiljene strip junakinje i junake, ili mozda ne – dođite, očekuje nas zabavna i zanimljiva strip-avantura!
  http://www.seecult.org/node/16773
  MUKA – MOCVARA U KARANTENI

  Fri, 07/07/2006 – 04:14.
  / Vest Dubrovnik Festivali Karantena Mochvara Region Zagreb
  seecult.org writes, “ZAGREB/DUBROVNIK, 7. jula (SEEcult.org) – Zagrebacka Mocvara preselice se narednih mesec dana u klub Karantena u Dubrovniku, gde ce prirediti raznovrstan muzicki, filmski, pozorisni, knjizevni i likovni program, predstavljajuci umetnike kao sto su americka pevacica Barbara Taker (Tucker), strip kolektiv Komikaze, grupa Irvin (Irwin) iz Slovenije i DJ LTJ Bukem i MC Konrad (Conrad).”

  Program ‘Mocvara u Karanteni’ (MUKA), odnosno ‘Letnja kulturna groznica’, pocece 11. jula izlozbom Lale Rascic, a bice zavrsen 10. avgusta koncertom poznate rijecke grupe ‘Let 3’ i DJ programom iznenadjenja.

  Program je namenjen kako ljubiteljima etno, tako i rok ili romske muzike, ali i publici koja voli da zavrsi dan dobrim filmom i pozorisnom predstavom, knjizevnom veceri ili obilaskom izlozbe.

  Muzicki program pocece 13. jula koncertom Picikato Brass benda iz Makedonije, dok ce dan kasnije nastupiti Barbara Taker, 17. jula Iva Bitova iz Ceske.

  Nastupice i Art Hop, Gego i Picigin bend, Gruhak, Valetudo, Otpisani, zatim sastav Vuneny iz BiH 25. jula, pa klapa ‘Otok’ i 28. jula The Babies. Za 30. jul najavljen je koncert grupe TBF, koja je sa ‘Letom 3’ i jedna od zvezda iz regiona na Exit festivalu u Novom Sadu, dok ce 1. avgusta odrzati koncert Tamara Obrovac.

  Za 4. avgust najavljen je koncert grupe The Bambi Molesters, dva dana kasnije nastupice Deti Picasso iz Rusije, a 7. avgusta Dunja Knebl i Afion.

  U DJ programu predstavice se Okopi Slave, Dzihan & Kamien iz Austrije, Skatanico, Kid Kameleon iz SAD i Ripley iz Britanije, Hellsonic…

  Bice odrzane i veceri Dirty dancing, Festa Balkanika, Beatles vs Rolling Stones, Red Hot Chilli Peppres vs R.E.M, Muzicki vremeplov, Dubrovnik vs London, Summer Loving, Rock Zone, Egoboobits party, Altrenative Rock City…

  Bice izvedeno i vise predstava, dok ce filmski program obuhvatiti izbor sa Revije amatareskog filma (RAF) i Festivala filmova o ljudskim pravima. Osim Irwina i Komikaza, najavljene su i izlozbe Igora Hofbauera i ‘Sloboda stvaralstvu’.